HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival er Oslos største dokumentarfilmfestival og byr på norske og internasjonale aktuelle dokumentarer i kombinasjon med debatter, samtaler, seminarer og workshops, kunstutstilling, teater og konserter, med mer. Festivalen består av to konkurranseprogrammer og et mangfoldig filmprogram med fokus på menneskerettigheter og samfunnsspørsmål.

Meningsfylte opplevelser Vi har en stor lidenskap for dokumentarfilm. Dette gjenspeiles i festivalens program ved at vi viser det beste av norsk og internasjonal dokumentarfilm og skaper rom for samtaler om filmene og filmenes temaer. På HUMAN idff skal du oppleve en nærhet til temaene som tas opp, ved at følelsene og tankene settes i sving, og ved å la deg inspirere av menneskerettighetsforkjempere fra alle verdens hjørner.

Økt kunnskap På festivalen skal du få lære noe nytt og fordype deg i spennende temaer gjennom film og debatt. Festivalens program skal gi innblikk i, og refleksjon om, samfunnsmessige utfordringer på globalt og nasjonalt nivå.

Fellesskap Festivalen skal være et inkluderende forum og en møteplass for aktivister, fagpersoner, politikere, filmskapere og andre med interesse for samfunnsspørsmål.Her vil du kunne knytte nettverk og oppleve stort spillerom for informasjonsutveksling. Utfordre perspektiver Festivalens program skal utfordre perspektiver, forestillinger og antakelser. Dokumentarfilmen er et spesielt godt medium for å skape samfunnsdebatt og engasjere, og ikke minst et viktig vindu for ulike perspek­tiver på samfunnet rundt oss og verden forøvrig

INFO OM DIGITAL FESTIVAL

Hele programmet vårt vil være tilgjengelig på nett, både filmer og live-arrangementer. Dette betyr at festivalen for første gang blir tilgjengelig for hele landet! Årets program er like fyldig som alle andre år, men formen blir nødvendigvis litt annerledes, siden vi i år blir en digital festival.

Filmprogram

I programmet finner du fire kategorier; et norsk og et internasjonalt konkurranseprogram, Just Human som består av filmer utenfor konkurranse og Human Live som inneholder alt som ikke er film.

På mange av filmene du leier følger det med innledninger og samtaler sammen med filmen, dette blir oppgitt i filmomtalene.

Live-program

Under Human Live finner du debatter, samtaler og seminar- som i år vil foregå digitalt. De fleste av våre debatter og samtaler vil ligge i åpent tilgjengelig i vår Digitale Salong her på humanfilm.no, og den Digitale Salongen med nærmere beskrivelse av hvordan den vil fungere kommer litt nærmere festivalstart.

Alle Live-arrangementer som ikke har oppgitt tidspunkt vil være tilgjengelig for streaming hele festivaluken.

Live-arrangementene som har oppgitt visningstidspunkt vil begynne på oppgitt tidspunkt i vår Digitale Salong, og etter dette tidspunktet vil streamen ligge tilgjengelig hele resten av festivaluka.

Som hvert år har galleri Kunstplass Contemporary Art [Oslo] satt opp en egen utstilling i samarbeid med festivalen, og denne foregår fysisk!

Om kinoene skulle åpne likevel, så vil vi ha et begrenset filmprogram på Vega og Cinemateket, og det digitale programmet vil gå parallellt. Live-arrangementene vil i alle tilfeller være heldigitale.

Kontakt oss Adr.: Sagveien 23A, 0459 Oslo E-post: [email protected]

English.

About us

HUMAN International Documentary Festival is Oslo’s largest documentary film festival presenting the newest Norwegian and International documentaries in combination with debates, talks, seminars and workshops, art exhibitions, theatre plays and more. The festival consists of two competition programs, and a manifold film program tuned in on human rights and other social issues.

Info about digital festival

Our entire program will be available online, both films and live events.

This means that the festival will be available in the whole country for the first time!

This year’s program is as large as any other year, but the form will necessarily be a little different, since this year we will be a digital festival.

HUMAN 2021 takes place on two different digital platforms:

HUMAN Digital film platform for all movies and related conversations

Digital Salong, where we live-stream 21 debates and conversations.

Both platforms open on February 26, when you can also pre-purchase access to digital films.

Contact us: Address: Sagveien 23A, 0459 Oslo, Norway E-mail: [email protected]